Δολοφονήθηκε ο Τέσλα για την “Ακτίνα Θανάτου” που σχεδίαζε;

Tesla’s DEATH RAY

A Murder Declassified

Αποχαρακτηρισμένα Έγγραφα του FBI Αποκαλύπτουν:

Δολοφονήθηκε ο Τέσλα για την “Ακτίνα Θανάτου” που σχεδίαζε;

Αποτέλεσμα εικόνας για  Tesla death ray

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος

Η ανακάλυψή μου θα απομακρύνει την απειλή των αεροπλάνων και των υποβρυχίων, αλλά θα εξασφαλίσει την υπεροχή στη μάχη… Δήλωσα ρητά ότι η ιδέα μου δεν πρέπει να θεωρείται ως η χρήση της αποκαλούμενης ‘ακτίνας θανάτου’… Αρκετές χιλιάδες μονάδες ιπποδύναμης θα μπορούν να μεταδοθούν με τη συσκευή μου, μέσω μιας ακτίνας λεπτής όσο μια τρίχα, που τίποτε όμως δεν θα μπορεί να της αντισταθεί… Η συσκευή μου εκπέμπει σωματίδια τα οποία θα μπορούσαν να είναι μεγάλων ή μικροσκοπικών διαστάσεων, καθιστώντας ικανή τη μεταφορά σε μια μικρή περιοχή, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, περισσότερης ενέργειας απ’ όση έχουν μεταφερθεί ποτέ με ακτίνες οποιουδήποτε είδους. Ενέργεια ισχύος αρκετών χιλιάδων ιπποδύναμης θα μπορούσε να μεταφερθεί με μια δέσμη λεπτή όσο μια τρίχα…” Νίκολα Τέσλα, 1935.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το FBI αποχαρακτήρισε (Declassified) μια σειρά με απόρρητα έγγραφα, που αφορούσαν τον φημισμένο Σερβοαμερικανό επιστήμονα και εφευρέτη Νίκολα Τέσλα (1856-1943). Σύμφωνα με αυτά τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, ο Τέσλα σχεδίαζε στα τελευταία χρόνια της ζωής του ένα «απόλυτο όπλο άμυνας» ή μαζικής καταστροφής, το οποίο οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αποκαλούσαν στα πομπώδη άρθρα τους «Ακτίνα Θανάτου» του Τέσλα (Tesla Death Ray). Ο τίτλος ενός τέτοιου πρωτοσέλιδου τωνNewYorkTimes με ημερομηνία 11 Ιουλίου 1934 έγραφε σχετικά: “Ο ΤΕΣΛΑ, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΕΑ ‘ΑΚΤΙΝΑ ΘΑΝΑΤΟΥ’. Μια Εφεύρεση Αρκετά Ισχυρή ώστε να Καταστρέψει 10.000 Αεροπλάνα σε Απόσταση 250 Μιλίων. ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ. Ο Επιστήμονας, σε Συνέντευξη του, Υποστηρίζει πως η Συσκευή του θα Μπορεί να Σκοτώσει Χωρίς Ίχνη”. Το άρθρο αναφέρονταν σε μια νέα εφεύρεση του Τέσλα, που “θα έστελνε εστιασμένες ακτίνες σωματιδίων διαμέσου του αέρα, με τόσο τρομακτική ενέργεια, που θα μπορούσαν να καταρρίψουν ένα στόλο από 10.000 εχθρικά αεροσκάφη σε μια απόσταση 250 μιλίων…”. Ο Τέσλα δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως η “ακτίνα θανάτου” θα μπορούσε να κάνει τον πόλεμο αδύνατο προσφέροντας σε κάθε χώρα ένα “αόρατο Σινικό Τείχος”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Αυτό ήταν μόνο ένα από τα δεκάδες άρθρα στον αμερικανικό Τύπο της εποχής, σχετικά με την “Ακτίνα Θανάτου” και τα υπερόπλα Τέσλα. Και όχι φυσικά η μόνη αφορμή για να αρχίσει το FBI να παρακολουθεί από το 1937 τον Τέσλα. Αυτή τη χρονιά ένας πράκτορας του FBI είχε ανοίξει τον “Φάκελο Τέσλα” (Tesla File), που έγινε σύντομα ογκώδης, κάνοντας την υπόθεση ότι “ο Νίκολα Τέσλα είναι πιθανώς αναμεμειγμένος σε ανεξήγητες πτώσεις αεροσκαφών”. Αυτές τις υποθέσεις πυροδοτούσε συχνά και ο ίδιος ο Τέσλα με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, όπως το 1937, που ανακοίνωσε πως “η εφεύρεσή μου χρειάζεται μεγάλες εγκαταστάσεις, αλλά από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί, θα μπορεί να καταστρέψει οτιδήποτε πλησιάζει, ανθρώπους μηχανήματα, σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων. Θα είναι, για να το πω αλλιώς, ένα τείχος ισχύος που θα προβάλει ανυπέρβλητα εμπόδια σε όποιον προσπαθήσει να επιτεθεί” (Nikola Tesla, A Machine to End War, 1937). Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο υπερόπλο στην κατοχή του, στις παραμονές μάλιστα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Για όλο το διάστημα μέχρι το θάνατο του στις 7 Ιανουαρίου του 1943 οι πράκτορες του FBI φαίνεται πως παρακολουθούσαν τις κινήσεις, τις επαφές και την αλληλογραφία του εφευρέτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Πρόλαβε ωστόσο ο Τέσλα να τελειώσει αυτά τα σχέδια του ή δολοφονήθηκε προτού τα ολοκληρώσει; Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο ή δολοφονία του Τέσλα στις 7 Ιανουαρίου του 1943; Ναζί κατάσκοποι, όπως ο Ότο Σκορτσίνι, που πήρε εντολή από τον ίδιο τον Χίτλερ να δολοφονήσει τον Τέσλα; Σοβιετικοί κατάσκοποι μήπως; Ποιος ο ρόλος του ανιψιού του Σάβα Κοσάνοβιτς, που ήταν τότε πρέσβης στη Νέα Υόρκη της εξόριστης Γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης; Μήπως τον δολοφόνησε τελικά η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση, που έστειλε αμέσως μετά τον “θάνατο” του Τέσλα τον θείο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, τον Δρ. Τζον Τραμπ, ως επικεφαλή μιας ομάδας πρακτόρων του FBI, για να κλέψει όσα έγγραφα και σχέδια του Τέσλα είχαν στρατιωτικό ενδιαφέρον; Ο Δρ John G. Trump, ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος της Εθνικής Αμυντικής Ερευνητικής Επιτροπής του Γραφείου της Επιστημονικής Έρευνας και Ανάπτυξης (National Defense Research Committee of the Office of Scientific Research and Development) των ΗΠΑ, προσκλήθηκε για να αναλύσει την αξία των εγγράφων και σημειώσεων του Τέσλα. Έπειτα από τρεις μέρες ερευνών (από τις 26 ως τις 28 Ιανουαρίου του 1943) ο Δρ. Τραμπ αποφάνθηκε: “Οι σκέψεις και οι προσπάθειες του Τέσλα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών είχαν κυρίως έναν θεωρητικό, φιλοσοφικό και ως ένα βαθμό θεαματικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα οι ιδέες του για την ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Όμως δεν περιλάμβαναν νέες και εφαρμοσμένες αρχές ή μεθόδους για την πραγματοποίηση τους”. Ωστόσο ο ίδιος ο Δρ Τραμπ συνέλεξε κάποια από τα έγγραφα του Τέσλα, που ο ίδιος θεωρούσε σημαντικά, τα οποία και στη συνέχεια διαβαθμίστηκαν ως άκρως απόρρητα από τον Αμερικανικό Στρατό και φωτοτυπίες τους δόθηκαν σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Σ’ αυτά και σε ακόμη περισσότερα ερωτήματα επιχείρησε να απαντήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Τesla’s DEATH RAY: A Murder Declassified”, το οποίο προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στο Discovery Channel με κεντρικό θέμα του την «Ακτίνα Θανάτου» και τα σενάρια δολοφονίας του Τέσλα. Το ντοκιμαντέρ επιχείρησε να ρίξει φως σε μια από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις του 20ου αιώνα: την υπόθεση ο Τέσλα να δολοφονήθηκε για να κλαπούν τα σχέδια του για την κατασκευή της “Ακτίνας Θανάτου”, του πρώτου όπλου μαζικής καταστροφής στη σύγχρονη ιστορία. Οι ερευνητές του Discovery Channel μελέτησαν τα αποχαρακτηρισμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2016, έγγραφα του FBI που σχετίζονταν με το Νίκολα Τέσλα και παρουσιάζουν πολλά στοιχεία τα οποία συνηγορούν στην υπόθεση δολοφονίας του εφευρέτη. Ως γνωστόν ο Τέσλα παρακολουθούνταν από το FBI τουλάχιστον από το 1937 και την ίδια χρονιά ο ίδιο κατήγγειλε διάρρηξη του δωματίου στο ξενοδοχείο New Yorker, όπου και διέμενε κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Επειδή στη ζωή του είδε το εργαστήριο του να καταστρέφεται αρκετές φορές, αλλά και να του κλέβουν πατέντες και ιδέες, ο Τέσλα απέκτησε τη συνήθεια να γράφει με κωδικούς, κωδικοποιημένες σημειώσεις ή να αφήνει σχέδια και εφευρέσεις σκοπίμως ημιτελή για να μη μπορεί κάποιος να τα ολοκληρώσει εύκολα και χωρίς τη συνδρομή του. Πολλές σημειώσεις του λοιπόν, ειδικά αυτές που αφορούν την “Ακτίνα Θανάτου” χρειάζονται αποκρυπτογράφηση, παραδέχθηκαν οι ερευνητές του Discovery Channel. Οι ίδιοι, αφού επισκέφθηκαν και το Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι, διαπίστωσαν πως λείπουν και αρκετές σελίδες των σημειώσεων του Τέσλα, που αφορούν την κατασκευή Ακτίνας Κατευθυνόμενης Ενέργειας, λες και κάποιος τις αφαίρεσε σκόπιμα. Υπόψιν, το αρχείο του Τέσλα που το 1951, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, μεταφέρθηκε από τις αποθήκες του OAP (Οργανισμός για τις Περιουσίες των Αλλοδαπών) στη Νέα Υόρκη στο ομώνυμο Μουσείο του στο Βελιγράδι, περιλάμβανε 80 μπαούλα και 130.000 σελίδες εγγράφων! Ο νεαρός τότε Σάβα Σρέματς, που εργάζονταν στην αρχειοθέτηση του νεότευκτου Μουσείου Τέσλα, ήταν ο πρώτος που άνοιξε το αρχείο του Τέσλα και ξεφύλλισε τις σημειώσεις του. Διαπίστωσε πως μόνον από το σημειωματάριο του Τέσλα για την “Ακτίνα Θανάτου” έλειπαν δέκα σελίδες. Άλλα έγγραφα και σημειώσεις του Τέσλα είχαν “εξαφανιστεί” πολύ πριν φθάσουν στο Βελιγράδι. Τι συνέβη;

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Η ιδέα μιας “Ακτίνα Θανάτου” ή, πιο συγκεκριμένα, ενός Όπλου Κατευθυνόμενης Ενέργειας από τον Τέσλα, παρά το περασμένο της ηλικίας του, ήταν κάτι που πολλοί πήραν στα σοβαρά. Ειδικά όταν και οι ΗΠΑ, μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ (7.12.1941), εισήλθαν στον Β’ Π. Πόλεμο και 16 εκατομμύρια Αμερικανοί επιστρατεύτηκαν. Ήταν άλλωστε μια ακόμη απίστευτη ιδέα από έναν απίστευτο εφευρέτη. Ο Τέσλα είχε με τις εφευρέσεις του, από τα τέλη ακόμη του 19ου αιώνα, ανοίξει τον δρόμο σε μια σειρά από νέες τεχνολογίες. Πολλοί αναλυτές της αμυντικής τεχνολογίας τον θεωρούν κάτι σαν “ήρωα” των σύγχρονων οπλικών συστημάτων: ασύρματοι, τηλεχειριστήρια και τεχνολογίες λέιζερ (Laser) ανάγουν τις απαρχές τους στις εφευρέσεις του Τέσλα. Το γεγονός αυτό, καθώς και το μέγεθος του επιστημονικού έργου και των εφευρέσεων του Τέσλα, τον καθιστούσαν πιθανό υποψήφιο για να σχεδιάσει ένα “υπερόπλο που θα καταργούσε όλους τους πολέμους”, όπως ο ίδιος υποστήριζε. Από την άλλη ο Τέσλα ήταν εκκεντρικός, ανεξέλεγκτος και θα έκανε τα πάντα για να προωθήσει τη μεγαλοφυία του, ακόμη και με τη σχεδίαση μιας “Ακτίνας Θανάτου”.

Θα τον δολοφονούσαν ωστόσο για μια υποψήφια εφεύρεση του, όπως η “Ακτίνα Θανάτου”; Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία του FBI δεν αποκλείουν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δίνουν μάλιστα την εντύπωση πως κάποιοι στην Ουάσιγκτον τον θεωρούσαν “υποψήφιο προδότη”, παρά το γεγονός πως ο σερβικής καταγωγής Τέσλα θεωρούσε τον εαυτό του Αμερικανό πατριώτη κι έλεγε πως η αμερικανική του υπηκοότητα, την οποία απέκτησε πριν από μισόν αιώνα, ήταν γι’ αυτόν το σημαντικότερο “επίτευγμά” του. Ο πρώην πράκτορας της CIA Γκλεν Καρλ υποστηρίζει πως το FBI ανησυχούσε για τον Τέσλα. Γνώριζαν πως το 1937 οι Σοβιετικοί, μέσω μιας εταιρίας-βιτρίνας τους στις ΗΠΑ, είχαν αγοράσει τμήματα των σχεδίων της Ακτίνας του Τέσλα. Ωστόσο ο Τέσλα είχε την πρόνοια να μην δώσει ολοκληρωμένο το σχέδιο του, αλλά ημιτελές, για ευνόητους λόγους.

Σχετική εικόνα

Ο ίδιος προτιμούσε να παραχωρήσει το σχέδιο του για το “απόλυτο όπλο άμυνας” στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γιουγκοσλαβία, η οποία, στις παραμονές του Β’ Π. Πολέμου, βρισκόταν υπό τη βαριά σκιά της ναζιστικής Γερμανίας, που με την προσάρτηση της Αυστρίας το 1938, είχε φθάσει ως τα σύνορα της και ήταν ζήτημα χρόνου να εισβάλει και στα Βαλκάνια. Το σχέδιο του όμως για την προστασία της Γιουγκοσλαβίας από κάθε είδους εναέριας, θαλάσσιας και χερσαίας επίθεσης απαιτούσε την κατασκευή πέντε μεγάλων επίγειων σταθμών εκπομπής Κατευθυνόμενης Ενέργειας, με συνολικό κόστος τουλάχιστον 200 εκατομμύρια αγγλικές λίρες εκείνης της εποχής. Και αυτό ήταν ένα τεράστιο ποσό που το Βελιγράδι αδυνατούσε να επενδύσει για την άμυνα της Γιουγκοσλαβίας. Ο Τέσλα στράφηκε τότε στο Λονδίνο, που ήταν σύμμαχος της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και η Μεγάλη Βρετανία αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και κοστοβόρου υπερόπλου. Και φυσικά το Βερολίνο και οι επιτελείς του Χίτλερ γνώριζαν γι’ αυτές τις κινήσεις του Τέσλα και δεν θα είχαν πρόβλημα να τον “βγάλουν από τη μέση”.

Tesla, 1940

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων του FBI υπήρχε το ενδεχόμενο ο 86χρονος Τέσλα, ο οποίος ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σκοπό να ζήσει ως τα 106 χρόνια, να δολοφονήθηκε με ασφυξία τη νύκτα της 7ης Ιανουαρίου του 1943 από Ναζί πράκτορες που δρούσαν στις ΗΠΑ. Υποψίες πέφτουν ακόμη και στον επικεφαλή κομάντο των Γερμανών, τον Ότο Σκορτσίνι, και τον θέλουν να έχει πάρει εντολή από τον ίδιο τον Χίτλερ για να εκτελέσει τον Τέσλα! Παρατραβηγμένο; Πιθανόν, αλλά είναι γεγονός πως βόλευε πολύ στους Ναζί να ξεφορτωθούν τον Τέσλα και να κλέψουν τα σχέδια του για την “Ακτίνα Θανάτου”.

Το FBI υποψιαζόταν επίσης και τον ανιψιό του Τέσλα και γιο της αδελφής του Μάριτσα, τον Σάβα Κοσάνοβιτς, που ήταν εκείνη την εποχή διπλωμάτης και πρόξενος στη Νέα Υόρκη της εξόριστης στο Λονδίνο γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης (η Γιουγκοσλαβία ήταν υπό ναζιστική κατοχή το 1941-45). Ο Σάβα ήταν ο αγαπημένος ανιψιός του Τέσλα και ταυτόχρονα, σύμφωνα με το FBI, έδειχνε συμπάθειες προς τους κομουνιστές παρτιζάνους του Τίτο. Σύμφωνα με τον άλλον ανιψιό του Τέσλα, τον Σερβοαμερικανό Γουίλιαμ Τέρμπο, ο Σάβα Κοσάνοβιτς, κατά την περίοδο του Β’ Π. Πολέμου, άλλαξε στρατόπεδο, έγινε ανεκτικός προς τους κομουνιστές και συνεπώς εχθρός των ΗΠΑ και φίλος των Σοβιετικών. Το FBI ανησυχούσε πολύ μήπως ο Κοσάνοβιτς υπεξαιρούσε πολύτιμες σημειώσεις του Τέσλα, που αφορούσαν την κατασκευή οπλικών συστημάτων, και τις έδινε στον Τίτο ή, ακόμη χειρότερα, στους Σοβιετικούς. Δεν θα έφθανε ωστόσο με τίποτε στο σημείο να δολοφονήσει τον αγαπημένο του θείο, που τόσο θαύμαζε. Ήταν άλλωστε και ο αποκλειστικός κληρονόμος της κινητής περιουσίας του. Γι’ αυτό, μετά το θάνατο του Τέσλα, έδωσε επί σειρά ετών δικαστικές μάχες με το Αμερικανικό Κράτος προκειμένου να παραλάβει την κληρονομιά του Τέσλα, δηλαδή το τεράστιο αρχείο του, και να το μεταφέρει στο Βελιγράδι, όπου στις αρχές της δεκαετίας του 1950 άνοιξε και το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, που αξίζει να επισκεφθείτε. Αν δεν ήταν οι Σοβιετικοί, οι Ναζί ή ο Σάβα Κοσάνοβιτς, τότε ποιος άλλος μπορούσε να είναι ο πιθανότερος υποψήφιος για τη δολοφονία του Τέσλα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Sava Kosanovic
O ανιψιός του Τέσλα Σάβα Κοσάνοβιτς / Sava Kosanovic, γιος της αδελφής του Μάριτσα, και κληρονόμος του αρχείου του εφευρέτη, το οποίο και μετέφερε στην πατρίδα του Σερβία, όπου και ιδρύθηκε το 1953 το Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι.

Μα φυσικά η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ! Ο Τέσλα γνώριζε πολλά, ήταν ανεξέλεγκτος και τελευταία “φλέρταρε” με δυνάμεις που η Ουάσιγκτον θεωρούσε εν δυνάμει εχθρικές. Υπήρχε κίνδυνος τα σχέδια του για την κατασκευή υπερόπλων να κλαπούν ή να διαρρεύσουν σε “λάθος χέρια”. Γι’ αυτό και η πιο ασφαλής επιλογή ήταν Αμερικανοί πράκτορες να δολοφονήσουν “αθόρυβα” τον Τέσλα και στη συνέχεια, με την ησυχία τους, να κάνουν “φύλλο και φτερό” το αρχείο του και να υπεξαιρέσουν οποιεσδήποτε σημειώσεις και σχέδια θεωρούσαν “στρατιωτικά ενδιαφέρουσες” και δεν ήθελαν να πέσουν σε εχθρικά χέρια. Το πρώτο, δηλαδή η δολοφονία του Τέσλα από Αμερικανούς πράκτορες δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη (αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί), αλλά το δεύτερο είναι κάτι που συνέβη σίγουρα, καθώς το αρχείο του Τέσλα ερευνήθηκε σε βάθος από τον Δρ. Τζον Τραμπ (θείο του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ) και την ομάδα του, και ό,τι στοιχεία, πληροφορίες, σημειώσεις και σχέδια θεωρήθηκαν χρήσιμα ή κρίσιμα, κατέληξαν τελικά στα χέρια των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και του Αμερικανικού Στρατού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Όσο για την περιβόητη “Ακτίνα Θανάτου” του Τέσλα, αυτή δεν ήταν φυσικά αποκύημα της φαντασίας του Σερβοαμερικανού εφευρέτη, αλλά κάτι το τεχνικά εφικτό ακόμη και για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Ομάδα Αμερικανών τεχνικών και επιστημόνων, που είχαν εμμονή με τον Τέσλα και το έργο του και συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς του συγκεκριμένου επεισοδίου του Discovery Channel ανέλαβαν να κατασκευάσουν ένα σχετικά μικρού μεγέθους (περίπου 20 μέτρα ύψος) πύργο, κατασκευασμένο με βάση τις σημειώσεις του Τέσλα, από όπου θα εξέπεμπαν πειραματικά μια “Ακτίνα Θανάτου”. Οι δοκιμές και η κατασκευή του στο Conroe του Τέξας κράτησαν αρκετούς μήνες και τελικά ο πειραματικός σταθμός ήταν το 2017 έτοιμος. Όλοι ήταν σε μεγάλη αγωνία ως την τελευταία στιγμή, μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή της “Ακτίνας Θανάτου” του Τέσλα, αρχικά στην κατάρριψη (κυριολεκτικά στην εξαέρωση) ενός Drone. Οι οκτώ μεγάλοι πυκνωτές συνδέθηκαν, όλα τα τεχνικά συστήματα του σταθμού συναρμολογήθηκαν. Μόλις η δοκιμή της ακτίνας έγινε το Drone-στόχος καταστράφηκε ακαριαία! Ο Τέσλα είχε δίκιο. Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε, έστω και μετά θάνατον. Το όπλο του λειτουργούσε, δεν ήταν θεωρία. Να ήταν άραγε αυτός ο λόγος για να δολοφονηθεί;

Αποτέλεσμα εικόνας για Tesla death ray

Διαβάστε το νέο βιβλίο του Γιώργου Στάμκου με τίτλο ΤΕΣΛΑ Vs ΕΝΤΙΣΟΝ: Σύγκρουση για το Μέλλον του Κόσμου, που μόλις κυκλοφόρησε.


Tesla VS Edison STRANGE AD Ok

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΕΣΛΑ Vs ΕΝΤΙΣΟΝ»;

Το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του Γιώργου Στάμκου

ΤΕΣΛΑ Vs ΕΝΤΙΣΟΝ

Σύγκρουση για το Μέλλον του Κόσμου

κοστίζει 20 ευρώ και σας αποστέλλεται στη διεύθυνσή σας με ΔΩΡΕΑΝ τα έξοδα αποστολής/αντικαταβολής μέσω ΕΛΤΑ,

κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα –δεν διατίθεται σε βιβλιοπωλεία– και μπορείτε να το παραγγείλετε άμεσα στο τηλέφωνο:

2392.110215 ή στο 6945522050

Μπορείτε επίσης να στείλετε και SMS (στο 6945522050), γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας, τα στοιχεία της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης, ένα τηλέφωνο (κινητό κατά προτίμηση) και σημειώνοντας «ΤΕΣΛΑ Vs EΝΤΙΣΟΝ»)

ή στο mail stamkos@post.com

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ

 Tesla VS Edison COV3

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑ!