ΑΕΡΓΙΤΕΣ: “Μια Χούντα μας χρειάζεται. Ή μήπως όχι;»

ΑΕΡΓΙΤΕΣ

“Μια Χούντα μας χρειάζεται. Ή μήπως όχι;»

ΑΕΡΓΙΤΕΣ 1

Η μαθητική εφημερίδα-ΑΕΡΓΙΤΕΣ ξεκίνησε από μια παρέα παιδιών του 1ου ΓΕΛ Πολίχνης αλλά σύντομα για διάφορους λόγους αποποιήθηκε το όνομα σχολική εφημερίδα και εξελίχτηκε σε αυτό που είναι και θα συνεχίσει να είναι Μαθητική.  Έξω από τα στενά όρια ενός σχολικού περιβάλλοντος, δραστηριοποιώντας περισσότερο σε ένα πιο ευρύ σχολικό, οι ΑΕΡΓΙΤΕΣ  προσπαθούν να αγωνιστούν, να εκφράσουν να προκαλέσουν και να προβληματίσουν, μαθητές, γονείς και όλους όσους συναντάνε.
Δεν θέλουν να αναπαράγουν ειδήσεις ούτε να δημιουργούν φανταστικές. Στέκονται και θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στο μαθητή σε όποια μεριά και αν βρίσκεται αυτός, σε όποιο μακρινό και κρύο θρανίο και αν κάθετε. Η Εφημερίδα ΑΕΡΓΙΤΕΣ θέλει να ενώσει και όχι να διχάσει. Η ενωτική της διάθεση έγκειται στο γεγονός της πεποίθησης ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σε ένα ευρύ μαθητικό περιβάλλον και όχι μόνο, εκεί που άλλοι απέτυχαν. Το μαθητικό αυτό έντυπο αριθμεί στο δυναμικό του είδη δύο εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση και αρχή του όλου εγχειρήματος, με τίτλο Μια χούντα μας χρειάζεται. ή μήπως όχι;» εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με επετειακό περειεχόμενο-αφιέρωμα στους αγωνιστές κατά της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου και στις αυτές πτυχές που παραμένουν άγνωστες στους μαθητές, έξω από τα σχολικά βιβλία. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ευχάριστη, από μαθητές από όλη την Ελλάδα μέχρι και ακαδημαϊκούς καθηγητές, δίνοντας κουράγιο παρά την όλη κούραση, η εφημερίδα να συνεχίσει το ταξίδι της.

adbusters_121_kiss_S

«Άσε λίγο την παραλία. Take a walk in the wild side»


Η δεύτερη έκδοση με τίτλο «Άσε λίγο την παραλία. Take a walk in the wild side», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η θεματολογία της αφορούσε την Θεσσαλονίκη, αλλά όχι αυτήν που τόσο καλά γνωρίζουμε. Μακριά από την παραλιακή βιτρίνα, από τις καφετέριες της φασαρίας και της ανέχειας, του ατομικισμού και των βεβιασμένων ρυθμών, κάπου ανάμεσα σε Καμάρα με Ναβαρίνου. Την Θεσσαλονίκη των αγώνων και των  κινημάτων που ύψωσε την φωνή της απέναντι στην αδικία και στο σύστημα πολλές φορές, την Θεσσαλονίκη της πλάνης και του υγρού θανάτου, της Θεσσαλονίκης του διαφορετικού και της εναλλακτικής φλόγας.  Μιας Θεσσαλονίκης που μεγαλώνει μαζί μας, για άλλους είναι οικία και γνωστή, για άλλους απρόσιτή και μακρινή, παραμένει όμως η άγρια πλευρά της πόλης…
Το τρίτο έντυπο αναμένεται να κυκλοφορήσει και να προκαλέσει αρκετά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με ένα βαθύ και μεγάλο αφιέρωμα στην ομοφυλοφιλία και την LGTB κοινότητα της Θεσσαλονίκης, με σοκαριστικές συνεντεύξεις, καυστικά άρθρα, αντίθετες απόψεις, κατευθείαν από μαθητές αλλά και επιστήμονες.
Η συντακτική ομάδα καλεί τους απανταχού μαθητές, την Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας να συσπειρωθούν και να ενωθούν μαζί της στον αγώνα και στο ταξίδι της έρευνας, της αυτοργάνωσης και της αυτομόρφωσης για έναν χώρο παιδείας στα μέτρα μας..
Όπως κάθε καινούριο εγχείρημα της εποχής μας έτσι και η Μαθητική εφημερίδα ΑΕΡΓΙΤΕΣ αντιμετωπίζεις δυστυχώς  δυσκολίες. Αφορά περισσότερο την διακίνηση των τευχών αφού μέχρι στιγμής πραγματοποιείται χέρι-χέρι περπατώντας πάνω κάτω στην Θεσσαλονίκη. Κάνουμε έκκληση σε όποιο αυτόνομο και μη βιβλιοπωλείο, μαγαζί και περίπτερο, ενδιαφέρεται να προμηθευτεί έντυπα με σκοπό την ανιδιοτελή προώθηση τους.

Καλεί και εσένα λέγοντάς σου πως αν διαβάζεις για πράγμα που «ξενίζουν» και ασχόλησε με θέματα που δεν μιλάει κανείς δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας για παραπάνω πληροφορίες, συμμετοχή στην προσπάθεια μας και ότι άλλο χρειάζεσαι. Σκοπός μας όλοι οι αναγνώστες μας να γίνουν συνταξιδιώτες σε ένα αέναο ταξίδι έρευνας και μελέτης του μαθητικού περιβάλλοντος με στόχο την εξέλιξη και πρόοδο του.

Πληροφορίες παραπάνω εδώ: aergites@gmail.com /

facebook page: Μαθητική εφημερίδα-ΑΕΡΓΙΤΕΣ.

ΑΕΡΓΙΤΕΣ 2

«THE TRUTH IS OUT THERE»

Advertisements

One thought on “ΑΕΡΓΙΤΕΣ: “Μια Χούντα μας χρειάζεται. Ή μήπως όχι;»

  1. Παράθεμα: ΑΕΡΓΙΤΕΣ: “Μια Χούντα μας χρειάζεται. Ή μήπως όχι;” | Aude Sapere

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.