Ο ΠΑΡΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Ο ΠΑΡΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

«Αν δεν μπορείς να ξεφορτωθείς το σκελετό που κρύβεις στο ντουλάπι σου, καλά θα κάνεις να του μάθεις να χορεύει».

Τζο Μπέρναρντ Σο, θεατρικός συγγραφέας

Conspiracy 1

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

Στην εποχή μας οι θεωρίες συνωμοσίας φαντάζουν ελκυστικές όσο ποτέ άλλοτε. Ως γνωστόν οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική, γι’ αυτό και τείνουν να είναι εξωπραγματικές και μεταφυσικές. Γι’ αυτό το λόγο όμως είναι και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ακόμη και ως ανορθολογικό τμήμα του συλλογικού μας φαντασιακού.

Στον κόσμο των συνωμοσιών τα πάντα μπορούν να συμβούν: ο Έλβις είναι ζωντανός, ο Paul McCartney είναι νεκρός –για όσους δεν το γνωρίζουν ο McCartney υποτίθεται πως σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1966 και αντικαταστάθηκε από ένα σωσία!– οι εξωγήινοι «ζουν ανάμεσά μας», οι Σιωνιστές «ελέγχουν τα πάντα» και η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε για την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, αλλά δεν έκανε τίποτε για να την εμποδίσει. Στις ΗΠΑ το 70% των πολιτών πιστεύει πως η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι ήταν αποτέλεσμα μιας πολυπλόκαμης συνωμοσίας, το 80% πιστεύει στην ύπαρξη των UFOs, και σχεδόν το 95% πιστεύει στην ύπαρξη υπερφυσικών όντων, όπως φαντάσματα, θεοί, δαίμονες, άγγελοι, και poltergeists.

Conspiracy 3

Μια ολόκληρη γενιά έχει γαλουχηθεί με το παραισθητικό μείγμα της παραπληροφόρησης, της μπουρδολογίας και της συνωμοσιοπαράνοιας και αδυνατεί να ξεχωρίσει τις θεωρίες συνωμοσίας από τις πραγματικές συνωμοσίες, που συμβαίνουν πίσω από την πλάτη μας. Αυτή η συγκεχυμένη κατάσταση οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην παγίδα της ημιμάθειας, που καλλιεργεί με τη σειρά της φοβίες και σκοταδιστικές αντιλήψεις. Γι’ αυτό και χρειάζεται σχετική προσοχή.

Ναι μεν οι θεωρίες συνωμοσίας παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι απίστευτα γοητευτικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλες τους αληθινές. Κάποιες τους είναι απλώς προϊόντα της φαντασίας ή σκόπιμη, κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές που είναι αληθινές ή περιέχουν πολλά ψήγματα αλήθειας. Γι’ αυτό και χρειάζεται πάντα η κριτική σκέψη, σε συνδυασμό βεβαίως με τη δημιουργική φαντασία. Ο σκεπτικισμός δεν βλάπτει, αρκεί να χορηγείται σε σωστές δόσεις, διότι διαφορετικά μπορεί να αποστειρώσει τη σκέψη μας.

Conspiracy 2

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για τις χειρότερες φρικαλεότητες αλλά για τις πιο συγκινητικές πράξεις αγάπης, θάρρους και ευγένειας. Εκείνο που μας σώζει από τις αυτοκαταστροφικές μας τάσεις δεν είναι η πίστη, αλλά η έλλογη πλευρά της ανθρώπινης νόησης. Η λογική αποτελεί τη σωτηρία μας, ιδιαίτερα από τη βίαιη και επικίνδυνη συμπεριφορά των μαζών, που αντιδρούν πάντα παρορμητικά, λες και πρόκειται για μηχανές αντανακλαστικών: Κάτι που προδίδει ανελευθερία. Και η ανελευθερία αποτελεί την πρώτη ύλη από την οποία κατασκευάζονται οι θεωρίες συνωμοσίας…

Conspiracy 4

Γι’ αυτό να μην πιστεύετε στα φαντάσματα, αλλά ούτε και στις διαβεβαιώσεις ότι κάτω από το λευκό σεντόνι δεν κρύβεται κανείς…

ΒΙΒΛΙΑ “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” και “ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ & ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ”

ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ Δύο Βιβλίων με 50% Έκπτωση!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ALTERNATIVE HISTORY

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

(100 σελίδες, 7 Ευρώ)

alterhistorycover

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ…

 • Οι Ναζί Γερμανοί Νικούσαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
 • Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πέθαινε στα 33 του χρόνια και συνέχιζε τις κατακτήσεις του στη Δύση;
 • Δε συνέβαινε ποτέ η Μικρασιατική Καταστροφή το 1922;
 • Οι Ρώσοι Ασπάζονταν τον Ισλαμισμό και όχι την Ορθοδοξία;
 • Ο Μωάμεθ Γινόταν Χριστιανός;
 • Η Επανάσταση της Παρισινής Κομμούνας (1870) πετύχαινε;
 • Η Ελλάδα γινόταν Σοβιετική Δημοκρατία;
 • Η Γιουγκοσλαβία δεν διαλύονταν ποτέ;
 • Εφαρμόζονταν πριν από έναν αιώνα το Σχέδιο της Ελεύθερης Ενέργειας του Τέσλα;
 • Ξεσπούσε Πυρηνικός Πόλεμος μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ;
 • Ο Μετεωρίτης που το 1908 κτύπησε την Τουγκούσκα της Σιβηρίας έπεφτε στο κέντρο της Ευρώπης;
 • Έρχονταν Αύριο οι Εξωγήινοι;
 • Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πιο Ουτοπικοί και οι πιο Δυστοπικοί κόσμοι της Εναλλακτικής Ιστορίας;

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ

Αν νομίζετε πως αυτό το Σύμπαν είναι το χειρότερο, που να δείτε και κάποια άλλα…”

Φίλιπ Κ. Ντικ (Philip K. Dick)

——————————————————————————————-

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ & ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

(290 σελίδες, 18 Ευρώ)

Συνωμοσίες και Θεωρίες Συνωμοσίας -Εξώφυλλο

 

Εξερευνήστε τον πολυπλόκαμο κόσμο των συνωμοσιών, των θεωριών συνωμοσίας, των άγνωστων παρασκηνίων και των κυβερνητικών συγκαλύψεων.

NEW WORLD ORDER # ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ # ΤΕΚΤΟΝΕΣ # CHEMTRAILS # SKULL & BONES # MK-ULTRA # CIA # LSD #­ MIND CONTROL # UFO & SPAM # HAARP # 11.09.2001 # BAR CODE 666 # MICROCHIP # OPUS DEI # ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ # BATIKANO # ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ # ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ # SCIENTOLOGY # ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ # ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ # ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ# ΔΝΤ # ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ # ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ # ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ # ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ # ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ” # LADY D # NAZI UFO # 17N # ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ # MEMES # FEMA TV BRAINWASHING # MASS MEDIA # HOLLYWOOD # VAST LEFT WINGH CONSPIRACY # JFK # DNA # PEAK OIL THEORY # KINHTA ΤΗΛΕΦΩΝΑ # ΜΑΓΙΑΣ # ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ # ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ # ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ # ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ # ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ # X-FILES # INTERNET # BIL GATES # ZEITGEIST # MEN IN BLACK # USA Vs LENNON # ROCK IS DEAD # OPERATION CHAOS # ELVIS IS ALIVE # AIDS # H1N1 # DISINFORMATION # BIG PHARMA # ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ # ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ # ΣΤΡΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ # ΝΑΤΟ

Ι WANT TO BELIEVE

Παράξενα Πράγματα Συμβαίνουν Γύρω Μας αλλά…

ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ!

ConspiracyCover

«Το να είσαι φυσιολογικός στο σημερινό κόσμο, το να τρως χάμπουργκερ και να πίνεις Κόκα-Κόλα, είναι σαν να συνωμοτείς ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό…»

Από την ταινία Conspiracy Theories

CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA! CONSPIRANOIA!

Synomosies

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ AMEΣΑ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ;

Το βιβλίο EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ κανονικά κοστίζει 7 ευρώ, και το βιβλίο ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ & ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ” κοστίζει 18 ευρώ, δηλαδή και τα δύο 25 ευρώ, αλλά σας τα προσφέρουμε ως ΠΑΚΕΤΟ με έκπτωση 50% (12,5 ευρώ)!
Μαζί με τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής (μέσω ΕΛΤΑ), θα σας έρθουν άμεσα στο σπίτι σας

  Μόνον με 19 ευρώ!

Τηλεφωνείστε ΤΩΡΑ στο

2392.110215
ή στο 6945522050

ή στείλτε στον ίδιο αριθμό μήνυμα (SMS) με τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Ταχυδρομικός Κώδικας και Τηλέφωνο) γράφοντας “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” ή “ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ”.
Μπορείτε επίσης να δώσετε την παραγγελία σας και τα στοιχεία σας στο mail: tesla.plate.gr@gmail

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ!

Advertisements