Ζήσε Έντονα, Πέθανε Νέος!

Ζήσε Έντονα, Πέθανε Νέος!

Γιατί οι Ροκ Σταρ Πεθαίνουν Νωρίς;

«Και δεν έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, εκτός από όταν δεν μπορώ να έχω ένα ποτό».

Tom Waits, Αμερικανός μουσικός

 Rock 1

Τι κοινό έχουν ηΈϊμι Γουαϊνχάους, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζάνις Τσόπλιν, ο Σιντ Βίσιους, ο Καρτ Κομπέιν των Nirvana, ο Μάικλ Τζάκσον, η Γουίτνι Χιούστον και ο Έλβις Πρίσλεϊ; Όλοι τους υπήρξαν μεγάλοι και διάσημοι ροκ ή ποπ σταρ. Και όλοι τους πέθαναν νέοι. Σύμφωνα με μια έρευνα μεταξύ 1.000 διάσημων καλλιτεχνών από ΗΠΑ και Ευρώπη η πιθανότητα οι ροκ ή ποπ σταρ να πεθάνουν πρόωρα είναι διπλάσια με τριπλάσια σε σχέση με τους «κοινούς θνητούς». Είναι γνωστό πως οι σταρ της μουσικής αγαπούν το ζην επικινδύνως και ειδικά την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Τελευταίο κρούσμα ήταν ο πρόωρος θάνατος της Βρετανίδας τραγουδίστριας Amy Winehouse, που πέθανε στις 23 Ιουλίου του 2011, σε ηλικία μόλις 27 ετών, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα η Amy Winehouse, έπινε επί μέρες και είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πέντε φορές περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια, με άλλα λόγια δηλητηριάστηκε από την αιθυλική αλκοόλη.

rock 2

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemial Community Health, από την εποχή του Έλβις μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει συνολικά 100 διάσημοι καλλιτέχνες –ένας στους δέκα– με μέση ηλικία τα 42 χρόνια στην Αμερική και τα 35 στην Ευρώπη! Η έρευνα διαπιστώνει μάλιστα πως όλοι τους πέθαναν εντός πέντε ετών από την κατάκτηση της κορυφής της δόξας.

Ο λόγος: «Στη μουσική βιομηχανία, παράγοντες όπως το στρες, η αλλαγή από τη διασημότητα στην αφάνεια και η έκθεση σε περιβάλλοντα όπου το αλκοόλ και οι ναρκωτικές ουσίες είναι διαθέσιμα, μπορούν να οδηγήσουν στην κατάχρηση ουσιών και σε άλλες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές», αναφέρει η έκθεση. Συμπέρασμα: Η δόξα, μπορεί να χαρίζει την αιώνια μνήμη, αλλά μικραίνει τη ζωή…

Advertisements