ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ – MICHEL DE NOSTREDAME(1503-1566)

ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ

 MICHEL DE NOSTREDAME(1503-1566)

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ

 

Ο μεγαλύτερος και γνωστότερος προφήτης όλων των εποχών και μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές της πρώιμης αναγέννησης.  Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 στον Σεντ Ρεμί της Προβηγκίας (Γαλλία). Καταγόταν από παλιά εβραϊκή οικογένεια, που εξαιτίας των διώξεων της Ιεράς Εξέτασης είχε ασπαστεί τον Καθολικισμό. Η οικογένεια του είχε βγάλει πολλούς γιατρούς, φημισμένους σ’ όλη τη Γαλλία.

Από μικρός έμαθε εβραϊκά, λατινικά, γαλλικά και ελληνικά. Μελέτησε χειρόγραφα Μαθηματικών, Ιστορίας, Ιατρικής, Αστρολογίας και Αστρονομίας. Λίγα είναι γνωστά για τις αποκρυφιστικές του μελέτες, αν και θεωρείται βέβαιο ότι γνώριζε καλά το σύστημα της Καμπαλά. Σπούδασε στο Κολέγιο της Αβινιόν και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ. Το 1525, όσο σπούδαζε, ξέσπασε στην Προβάνς επιδημία πανούκλας και ο Νοστράδαμος, έσπευσε προς βοήθεια των θυμάτων της εφαρμόζοντας στην πράξη τα όσα έμαθε στη σχολή του.  Ανακρίθηκε από την Ιερά Εξέταση αλλά κατάφερε να μην τον καταδικάσουν. Εγκαταστάθηκε στην πόλη Αγκέν, όπου κι εξάσκησε την ιατρική. Παντρεύτηκε κι έφτιαξε οικογένεια, που ξεκληρίστηκε όμως από μια νέα επιδημία πανούκλας. Συντετριμμένος και λυπημένος εγκατέλειψε την Αγκέν και άσκησε το επάγγελμα του περιπλανώμενου γιατρού. Πέρασε κάποιο χρόνο στο μοναστήρι του Ορβάλ, στη βιβλιοθήκη του οποίου γνώρισε τον εσωτερισμό. Εκεί εκδήλωσε για πρώτη φορά τα οράματα, τις ενοράσεις και τις προφητικές του ικανότητες.

Το 1545 εγκαταστάθηκε στο Σαλόν ντε Κρό, όπου και βοήθησε στην καταπολέμηση μιας επιδημίας πανούκλας με τη βοήθεια βοτάνων, πράγμα που ώθησε την Ιερά Εξέταση να τον κατηγορήσει για μαγεία. Οι συμβουλές του προς τους ασθενείς και τους χωρικούς αποδείχθηκαν σωτήριες. Άρχισε να καταγράφει τις προφητείες του. Το 1547 ξαναπαντρεύτηκε και απόκτησε έξι παιδιά. Άρχισε τη συγγραφή των προφητικών τετράστιχών του, γνωστά ως Αιώνες.  Η επιτυχία των Αιώνων είναι μεγάλη και η φήμη του ως αστρολόγου και προφήτη εξαπλώθηκε σ’ όλη τη Γαλλία. Το 1556 ο βασιλιάς Ερρίκος Β’ τον προσκάλεσε στην αυλή του. Το 1559 μια από τις προφητείες του βγαίνει πραγματική: ο βασιλιάς σκοτώνεται σε φιλική μονομαχία. Το Μάιο του 1564 η βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων τον επισκέφθηκε αυτοπροσώπως και του προσκάλεσε να έρθει στο παλάτι και να γίνει βασιλικός αστρολόγος. Ο Νοστράδαμος παρέμεινε δίπλα στη βασίλισσα συμβουλεύοντας την και προφητεύοντας.

Πέθανε ήρεμα στις 1 Ιουλίου του 1566 ταλαιπωρημένος από ποδάγρα και υδρωπικία. Στον τάφο του γράφτηκαν τα εξής λόγια: «Εδώ κείνται τα οστά του εκλαμπρότατου Νοστράδαμου, του οποίου η σχεδόν θεία πένα ήταν η μόνη, κατά την κρίση όλων των θνητών, ικανή να καταγράψει, κάτω από την έμπνευση των άστρων, τα μελλούμενα γεγονότα ολόκληρου του κόσμου… Υστεροφημία, μη βεβηλώσεις την ειρήνη του…»

 

  Το Μελλοντολόγιο του Νοστράδαμου

 

2020-2030μ.Χ  Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ Ανατολής-Δύσης

2030-2085μ.Χ. Η Χρυσή Εποχή της ειρήνης στον κόσμο.

2085-2155 μ.Χ. Η ψεύτικη Σταυροφορία των Χριστιανών εναντίον των Μουσουλμάνων.

2155-2159 μ.Χ. Τριάμισι χρόνια βασιλείας του Σκότους.

2159 μ.Χ. Οι τρεις μέρες του Σκότους.

2159-3723 μ.Χ. Η τελευταία χιλιετία.

3793-3797 μ.Χ. Βασιλεία του Σατανά επί τριάμισι χρόνια.

3797 μ.Χ. Το Τέλος του Κόσμου.

Advertisements